Як висилити з будинку особу, яка не проживає в ньому.

Для того щоб примусово висилити особу з будинку потрібно звернутись з відповідною заявою до суду. Причинами для виселення може бути розлучення, коли один з подружжя не хоче добровільно знятись з реєстрації, але при цьому проживає в іншому місці, коли купуєте квартиру, в якій приписані незнайомі люди, також коли постає необхідність виписати особу, яку було приписано з метою допомоги.

При продажі квартири власники бояться, що зареєстровані можуть перешкоджати у її продажі, та заявляти якісь права на будинок чи квартиру. В подібних ситуаціях, слід за все потрібно розуміти, що розпоряджатися квартирою, користуватися. володіти мають право тільки власники квартири, всі інші хто зареєстрований, мають лише право проживати в квартирі.

Ніколи не намагайтесь виписати особу поза судовим порядком, такі дії незаконні, та їх легко оскаржувати.

Дане питання регулюється чинним законодавством, а саме: Цивільним кодексом України стаття 405 частина 2, член сім’ї власника квартири втрачає право користуватися квартирою в разі відсутності без поважних причин понад один рік. якщо інше не встановлено домовленістю із власником квартири або законом. В Житловому кодексі України в статті 72 міститься положення про те щодо визнання особи що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку. Доказами по даній справі можуть бути: довідки відділення поштового зв’язку, матеріали перевірок органів державної влади, відповідні акти від працівників ЖЕКів ОСББ про відсутність члена сім’ї, пояснення свідків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.